Fout
  • Het template voor deze weergave is niet beschikbaar. Neem contact op met de websitebeheerder.

PK HardloopCircuit

Het PK HardloopCircuit is een samenwerking tussen vier regionale hardloopevenementen. Het betreft de evenementen: Dijkensport.nl, Drutenloop, Appelternloop en De 8 van Boveneind. Het PK HardloopCircuit houdt kortweg in dat prijzen worden verloot onder de hardlopers die aan minstens drie van deze vier evenementen deelnemen. Hierbij is het is niet van belang welke afstand of welke tijd wordt gelopen.

Prijzen

De prijzen zijn beschikbaar gesteld door de sponsor van het hardloopcircuit: PK Runningshop uit Dodewaard. Onder de deelnemers van 16 jaar of ouder worden 8 waardebonnen verloot; onder de deelnemers onder 16 jaar wordt een aandenken uitgereikt. Hierbij geldt de leeftijd op de dag van de het evenement waar als eerste aan deel is genomen. De uitreiking van de prijzen vindt plaats aan het eind van het seizoen bij PK Runningshop in Dodewaard.

Doelstelling PK HardloopCircuit

De organisaties van de vier hardloopevenementen vinden het belangrijk dat iedereen - jong en oud zoveel mogelijk beweegt. Hardlopen is een prima manier van bewegen, waaraan iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen. Via deze samenwerking wordt deelname aan hardloopevenementen te stimuleren. In het PK HardloopCircuit staat meedoen voorop en niet de prestatie! Het gaat dus om het finishen en niet om de eindtijd.

Logo

Het logo van het PK HardloopCircuit symboliseert drie kenmerken van elk van de deelnemende evenementen: Dijken, Rivieren en de Dorpskernen. Het logo is ontworpen door Thomas Kanters, in samenwerking met de scholieren van de Bovenbouw van De Kleine Kern in Appeltern. Bekijk hier de tekeningen die door de leerlingen van De Kleine Kern zijn gemaakt.

Promotie jeugd

De vier organisaties promoten elkaars evenementen over en weer. De jeugd wordt ook bereikt door de samenwerking met Actief Maas en Waal. Dit is het samenwerkingsverband van sportverenigingen, basisscholen, Pax Christi College, Stichting Voormekaar en de gemeenten Druten en West Maas en Waal.