De voordelen van de roeitrainer

De voordelen van de roeitrainer

De roeitrainer is al jaren lang één van de meest populaire fitnessapparaten. Maar hoe komt het nou dat de roeitrainer zo populair is en wat zijn precies de voordelen van een workout op de roeitrainer? Daar ga ik in dit artikel dieper op in. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Een effectieve workout

Allereerst is een workout op de roeitrainer een effectieve manier om te werken aan jouw trainingsdoelen, of het nu gaat om het verbeteren van je uithoudingsvermogen, het opbouwen van kracht of het verbranden van calorieën. Eigenlijk is de roeitrainer overal voor geschikt. Het gaat er eigenlijk vooral om hoé je de roeitrainer gebruikt. Als je intensief roeien afwisselt met rustig roeien, boek je vooral vooruitgang op het gebied van kracht en conditie. Dit terwijl een wat rustiger maar uitdagend tempo past bij het doel van afvallen en het opbouwen van meer uithoudingsvermogen.

Welke spieren spreek je aan bij een workout op de roeitrainer?

Roeien bestaat in principe uit vier fasen: de aanzet, de afzet, de trekfase en het terugrollen. Daarbij maak je gebruik van een hoop verschillende spieren. Je traint namelijk je bilspieren, je benen, je rugspieren, je biceps en triceps, je schouders én je buikspieren!

Ideaal voor thuis

Een roeitrainer is dus het perfecte apparaat voor een effectieve workout en het trainen van meerdere spiergroepen, maar het is ook nog eens een ideaal apparaat voor thuis. Omdat de roeitrainer weinig ruimte in beslag neemt en omdat roeien an sich een eenvoudige oefening is, kiezen veel mensen ervoor om zelf een roeitrainer in huis te halen.

Meer weten?

Ben je op zoek naar meer informatie over roeitrainers of wil je meer weten over een ander fitnessapparaat? Klik dan hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *